Længe siden i en blidere tid (også kaldet i 1980 ‘ erne og 1990s), var der et lille Kongerige. Dette Kongerige ansat alle Cyclops, kvinder og mænd i det område, der ønskede at arbejde for, så længe de ønskede. Arbejdet var hård men fair. I sjældne tilfælde var der en pause i den arbejdsbyrde, som blev kaldt nedetid. Arbejderne nød den langsommere tempo som en chance for at genoplade deres energier.
Men derefter mørke skyer afvikles over det lille Kongerige. Mange en loyal medarbejder blev tvunget til at forlade slottet og søge beskæftigelse af deres ydelser andetsteds. Dem, der forblev var nødt til at afhente sløje af deres afsatte kolleger. Hvis de fik nedetid, eyed de det med mistanke og nervøsitet. Hvis de ikke var produktiv, ville de sandsynligvis blive smidt ud af det lille Kongerige. Hvad man skal gøre? Hvad man skal gøre?
Måske er du en af dem, uden tid til overs som led i den nye økonomi. Eller du oplever denne sjældne pause. I begge tilfælde er denne artikel for dig. Nedenfor er 10 måder at være produktiv og personligt/fagligt vokse i løbet af denne tid.
1) Søg en anden synsvinkel.
Der er altid forskellige måder man kan se på den samme begivenhed. Man kan se på ekstra arbejdstid som noget at frygte og undgå. Eller det kan ses med taknemmelighed for at modtage en speciel gave. Og hvad vil du gøre med denne gang? Forbedre dig selv. Hjælpe din virksomhed. Og gør dig klar til det næste sæt af office krige. Eller bare gå i et langsommere tempo. Valg er op til dig.
2) rydde op
Oprydning af fysiske dokumenter, e-mails og andre objekter, der er tilknyttet det seneste år eller deromkring er følelsesmæssigt tilfredsstillende. Det frigør også den nødvendige plads på kontoret og computeren for det fremtidige arbejde.
3) afspejle
Lave en personlig “efter aktion gennemgang”. Tænk over hvad arbejdede tidligere og hvad ikke. Afspejle uden dom. Fra disse øjeblikke kommer indsigt på mulige fremtidige arbejde, selv-forbedring og sjov “mini-projekter”.
4) planlægge og gennemføre
Baseret på refleksioner, planlægge og udføre nogle “mini-projekter.” Disse kunne arbejder på følgende: 1) noget du altid ønsket at gøre men ikke har tid. 2) noget, der ville være en strækning for dig, men du ønskede at prøve alligevel. 3) arbejder sammen med nogen forskellige og 4) arbejder på en personlig svaghed, med en vis indsats du kunne vende til en styrke.
5) Lyt derefter tale
Få mere at vide ved at gå rundt. Spørg folk, hvad de arbejder på. Lytte til hvad der er sagt og ikke sagt. Stille spørgsmål. Se om der er sammenhæng med det, du arbejder på. Bemærk de huller og fremtidige projekter. Også gøre en indsats for at lære, hvad der foregår hele virksomheden til at se, om der er større bestræbelser dine færdigheder og organisation kan være bundet til.
Hvis du føler ingen er der i virksomheden til “information interview”, kan du prøve at møde en person fra et andet firma med samme eller forskellige ansvarsområder.
6) uddannelse
Prøv tyve eller flere minutter om dagen for at lære noget. Det kan være on-line, edb-medier, lyd, 1 på 1 eller noget andet. Dette giver en proaktiv måde at opnå nødvendige færdigheder i en verden i konstant forandring.
7) udforske
Få dig ud af rut forsøger tingene anderledes og at udforske nye områder. Hvis en IT-person, der er i det, udforske finansiering. Hvis i Finans, udforske fysik. Ser man på andre områder giver os nye begreber, som vi kan bruge i vores område. At studere livet af kendte og ikke så berømte mennesker kan også give os ideer hvordan man kan løse problemer.
8) deltage i et projekt
Hvis du har ekstra tid, så er det sandsynligt, at andre gør så godt. Henkastet spørg hvis der er projekter, som du kan deltage. Ved at gøre dette, vil du gøre nye forbindelser, holde dine færdigheder i spil og måske gøre baby skridt hen imod en ønskede ansvar/færdighed.
9) tager fritid og rejser
Nogle gange skal vi slippe at genvinde vores energier og se ting med den åbenhed, som vi havde på den første dag i vores arbejde. Ved at være væk, vi genoplade energi, gøre nye venner/forbindelser, og måske få inspiration på noget at prøve, når vi kommer tilbage.
10) binde det hele sammen og bevæger sig
På et tidspunkt alle reservedele cykler er ende og det tilbage til den “normale” niveau. Hvis du kan, det kan hjælpe for at gøre følgende: 1) Give tak for at have denne gang, 2) afspejler på hvordan du er vokset, de lektioner/færdigheder, som du har lært, de nye mennesker, du mødte, de nye projekter du arbejdede, og hvor ren din kontorcomputer er. Og 3) Lad dig opsluge i “Office Wars” igen.
Jeg ønsker dig held og lykke i din travle og ikke så optaget tid!